Gör solsemestern till mer än bara vila

Nu börjar det närma sig solsemester för våran del. Corona börjar ge med sig och man ska nu kunna boka resor i sommar, trevligt!

Visst är det härligt att kunna slappa och bara ta det lugnt under semestern, men det är lika viktigt att komma ihåg att ta vara på denna tid som en bra tid för att aktivera sig på ”nya” sätt.

Att promenera, ta en löprunda på stranden, cykla runt och upptäcka spännande platser och så vidare är kanonkul när man är på semester. Beroende av vad för typ av platser man besöker under sin semester är det mer eller mindre enkelt att hitta roliga grejer att hitta på, men det är ju alltid nytt och kul eftersom man är på en annan plats än hemma.

Ligger i hängmattan

Simma, rida, springa, cykla eller bara promenera runt – allt räknas

För att det ska kännas att man var lite extra aktiv under semestern är det smart att se över vad man kan hitta på när man är iväg. Om man bara är iväg en vecka kanske man mest vill slappa i solen, men om man är iväg under flera veckor så kan det vara kul att ha lite grejer inplanerat.

Det som är så kul är att man kan välja lite vart man ska vara på semester utifrån vad det finns för roliga saker att hitta på. Man kanske vill vara på en plats som har något lite extra att erbjuda. Som tur är så kan man göra snabb och smidig research idag, så det är lätt att hitta rätt plats vad gäller vad för typ av aktivitet man kan sysselsätta sig med.

Träning är viktigt!

Även om jag planerat att vara ute mycket i vår och sommar är det ibland lätt att komma efter med träningen. Jag cyklar ju ofta och älskar det. Men vissa dagar är vädret dåligt och man är inte så pepp. Jag kan starkt tipsa er om att skaffa en inomhuscykel, det har jag sen några år tillbaka. Grymt effektivt och kul! Brukar lyssna på podcast eller ljudböcker när jag cyklar.

Spännande att upptäcka lite av varje

Det är roligt att vara på semester och det finns alltid roliga saker att upptäcka. Ofta blir det kanske på det viset att man hyr en bil och åker runt, men det är också väldigt roligt att kolla upp vart man kan promenera. Det är inte alltid det behövs en bil, utan man kan passa på att åka buss, till exempel. Då kan man hoppa av några stationer tidigare och gå sista biten. Man vet aldrig vad man hittar!