Vår och sommar – perfekt nystart!

Nu är det vår och sommar och det betyder att det är kul och enkelt att vara ute och aktivera sig! Kanske är det på det viset att du inte gillar att vara ute under de kallare månaderna och kanske är det så att du inte gillar att vara på ett gym? Då är det din tid nu och nu kan du verkligen passa på att ta igen tiden du suttit i soffan!

All aktivitet räknas -Så även cykling!

Tillhör du dem som inte anser att en vanlig promenad faktiskt gör skillnad för kroppens välmående så har du faktiskt fel – all aktivitet räknas.

Detta är väldigt bra då det innebär att varje promenad, vare sig du promenerar till och från mataffären, dagis med barnen eller vad nu kan vara, räknas och hjälper din kropp att må bra.

Ibland känner man kanske att man måste vara ute i friluftskläder för att det verkligen ska vara aktivitet som är ”på riktigt”, men även promenaderna mitt i stan är såklart promenader som är lika mycket värda vad gäller hur många steg man tar och så vidare.

Självklar vill vi även slå ett slag för cykling. Fantastiskt bra och miljövänligt!

Var inte blyg!

Är du en person som inte brukar vara ute bland folk och aktivera dig? Tycker du att det känns lite pinsamt att kränga på dig friluftskläder/träningskläder? Då kan du börja lite försiktigt så att inte det ligger i vägen för dig.

Du ska inte vara blyg bara för att det är någonting nytt du gör, utan det är bara att hoppa på det! När du väl sätter igång så kommer du att tycka att det är så roligt att du glömmer bort att det är något nytt som känns lite läskigt.

Gör något kul av det! Om du har barn är det inte särskilt svårt att få till mycket tid vad gäller att vara utomhus, men kanske brukar du vara stillasittande medan barnen leker? Börja vara mer delaktig så kommer du att upptäcka hur kul det är och detta gäller både för dig och dina barn!